Osallisuus kuuluu kaikille - lasten ja nuorten ääni kuuluviin

28.02.2018

 

 

 

Tampereella on meneillään mielenkiintoinen ja ainutlaatuinen kokeilu, jossa lapset ja nuoret päiväkodeista yläkouluun pääsevät osallistumaan oman kasvatusympäristönsä kehittämiseen palautteen keinoin. Taplausen palautekanava toimittaa palautteet perille reaaliajassa.

 

Systemaattisesti kerätty palaute tallentuu kasvatus- ja opetusympäristön kehittämistyötä varten. Lasten ja nuorten tyytyväisyydestä saadaan reaaliaikaista tietoa ja toiveet sekä mielipiteet on helppo ottaa osaksi toiminnan suunnittelua.

 

Toisaalta mielipiteiden kertominen itseä koskevista asioista kasvattaa lapsia ja nuoria osallisuuteen, minkä edistäminen onkin valtakunnallinen varhaiskasvatus- ja opetussuunnitelmaan kirjattu tavoite.

 

Ei tehdä tästä vaikeaa

 

Myös pienet lapset ja erityisoppilaat saavat äänensä kuuluviin, sillä Taplausen filosofian mukaan palautteen antamisen tulee olla niin helppoa, että lapsikin osaa sen tehdä.

 

Olemme kehittäneet pienille lapsille ja erityisryhmille oman käyttöliittymän palautteenantoa varten. Lasten ja erityisryhmien käyttöliittymä on suunniteltu yhteistyössä kasvatus-, opetus-, ja hoitoalojen ammattilaisten kanssa.

 

Puhe- tai kirjoitustaitoa palautteen antaminen ei edellytä, vaan palvelun käyttö onnistuu kuvien avulla. Sanallisen palautteen voi toki antaa kirjoittamalla tai puhumalla. Näin mahdollisimman moni pääsee osallistumaan ja vaikuttamaan.

 

Tunteikkaita hetkiä

 

Projekti lienee ainutlaatuinen valtakunnallisesti; samoin sen merkitys meille palvelun toteuttajille on erityinen. Lasten, nuorten ja erityisoppilaiden ääni kuuluu ja Taplausen toimistolla koetaan tunteikkaita hetkiä.  

 

”Tuntuu upealta olla mukana luomassa osallisuuden mahdollisuus myös heille, jotka eivät muuten saisi ääntään kuuluviin”, Palautemies Mirko Lännenpää iloitsee.

 

 

Lue Tampereen kaupungin tiedote aiheesta:

https://www.tampere.fi/tampereen-kaupunki/ajankohtaista/tiedotteet/2018/02/12022018_2.html

 

 

Lisätietoja:

 

Mirko Lännenpää, 050 531 95 86

Laura Mustonen, 050 48 21 999

 

Please reload

Poiminnat

Mikä työfiilis? Hyvä fiilis perustuu luottamuksen ilmapiirille

1/10
Please reload

Uusimmat
Please reload

Arkisto