1+1=3 - Tuottavuutta ja motivaatiota lisäämässä

31.08.2017


 

 

Ainakin yhtä tärkeää kuin tulla kuulluksi työyhteisössä, on saada mahdollisuus vaikuttaa omaan työhönsä. Ja kukapa työnsä paremmin tuntee kuin sen tekijä. Hyvin motivoitunut työntekijä antaa enemmän kuin tarvitsee itselleen, ja hyvin yhteen hiileen puhaltava työyhteisö tarkoittaa myös menestyvää yritystä tai organisaatiota: ilon kautta tekeminen näkyy myös asiakkaille.

 

Omaan työhön voidaan vaikuttaa monella tavalla. Yksi mahdollisuus suurissa ja hajallaan olevissa työyhteisöissä on digitaalinen ideakanava, joka kerää kehittämisaihiot ja hyötytiedon yhteen paikkaan, mistä niitä voidaan tarkastella yksitellen. Kaikkiin ideoihin reagoidaan ja palkitsemiskäytännöt voidaan valita olemassaolevien käytäntöjen mukaisesti. Vapaaseen oman työn kehittämiseen kannustaminen motivoi ja palkitsee jo itsessään sekä lisää työhyvinvointia.

 

 

 

Kaikilla, jotka tekevät palvelu- tai liiketoimintaa on tarve kuunnella. Kun on korvat auki, voi saada sellaista tietoa mitä kenelläkään muulla ei vielä ole. Talon sisältä tällaisen tiedon saaminen on erityisen arvokasta, sillä siihen voi reagoida suojassa kilpailijoilta.

 

- Mika Nyyssönen

 

Please reload

Poiminnat

Mikä työfiilis? Hyvä fiilis perustuu luottamuksen ilmapiirille

1/10
Please reload

Uusimmat
Please reload

Arkisto